HOME

BIOGRAFIE

REPERTOIRE

KALENDER

CD'S

PROJECTEN

KADANS TRIO

CONTACT

LINKS

Jan Lust begon met muziekstudies aan de academie van Oudenaarde bij Walter Van Hyfte.  Daarna studeerde hij bij Alan Weiss aan het Lemmensinstituut onder wiens leiding hij met grote onderscheiding eerst de Meestergraad piano en later ook het Specialisatiediploma piano verwierf.  Hij behaalde tegelijk ook een Meestergraad Kamermuziek met grootste onderscheiding en bekwaamde zich in Liedbegeleiding bij Werner Van Mechelen.

 

Na deze studies specialiseerde hij zich als beursstudent nog een jaar aan de Rubin Academy of Music te Tel Aviv (Israël) bij Victor Derevianko.

Op meestercursussen in binnen- en buitenland werkte hij samen met o.a. E. Picht-Axenfeld en A. Lubimov.

 

Hij speelde, zowel als solist, chambrist en liedbegeleider, concerten in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Israël, Litouwen, Ierland en Nigeria.

 

Naast zijn werk als vaste pianist bij het kamermuziekensemble Grupetto (www.grupetto.be) speelt hij samen met dwarsfluitiste Sarie Lust.  Ze werden in de Handelsbeurs in Gent uitgenodigd te spelen op een gala-avond in tegenwoordigheid van Prins Philip.

Ook is hij pianist in het trio Kadans met klarinettiste Evy Van Dongen en violist Jo Vercruysse.

 

Als pianist en celesta-speler is hij actief bij het Symfonieorkest van Vlaanderen, het Kamerorkest en Anima Eterna.

 

In Velzeke is hij de vaste organist in het klooster van de Grauwzusters-Penitenten waar hij in een schitterend barokkader een zeer mooi 18de eeuws Van Peteghemorgel bespeelt.

 

Aan de muziekacademies van Zottegem en Oosterzele is hij verbonden als leraar piano en begeleidingspraktijk.

 

 

FR  |  ENG